Normal_6358

ENSCHEDE - Woensdag 30 november ondertekenden Saxion, ROC van Twente en ziekenhuis Medisch Spectrum Twente een samenwerkingsovereenkomst voor de start van 3 (nieuwe) leerafdelingen. Het formeren van Leerafdelingen is onderdeel van ‘Excellente Zorg'.

Medisch Spectrum Twente wil verpleegkundig excelleren door een bijdrage te leveren aan het verbeteren van kwalitatieve- en veilige verpleegkundige patiëntenzorg.

Het doel van deze overeenkomst is het uitbreiden van het aantal stageplaatsen voor studenten HBO- en MBO- verpleegkunde. Hiermee wordt hen de mogelijkheid geboden om in teamverband in een inspirerende leeromgeving, namelijk de reële beroepspraktijk, de totale verpleegkundige zorg voor een vastgesteld aantal zorgvragers te leren uitvoeren. De kloof tussen theorie en praktijk wordt hierdoor verder geslecht.

Door deze gezamenlijke inspanning, zijn verpleegkundigen nog beter in staat om de patiënten die zorg te geven, die ze nodig hebben. Je kunt dus zeggen dat alle partijen (ziekenhuis, Saxion, de verpleegkundigen en de patiënten) baat hebben bij de start van deze leerafdelingen.

© Nationale Zorggids