Normal_6404

VELDHOVEN (ANP) - Na zijn collega Bas de B. is ook directeur Niels S. van verslavingskliniek Addictioncare in Veldhoven in opspraak geraakt. De 30-jarige Veldhovenaar moet zich donderdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch verantwoorden voor een poging tot moord op 6 augustus dit jaar.

De man zou ruzie hebben gekregen met de bezoekers van een café in Oerle. Hij verliet boos het café maar kwam terug met zijn auto en reed opzettelijk achteruit het volle terras op. Bezoekers moesten opzij springen om niet geraakt te worden.

Directeur Bas de B. van Addictioncare werd 2 weken geleden op Schiphol opgepakt omdat hij in een vliegtuig, dat onderweg was van Zuid-Afrika naar Nederland, opschudding had veroorzaakt. Hij probeerde nooddeuren te openen en de cockpit binnen te komen. Mogelijk was hij onder invloed van alcohol en medicijnen. Naar eigen zeggen had een dokter in Zuid-Afrika hem verkeerde medicatie gegeven.

De B. werd vorige week op non-actief gezet. Het Eindhovens Dagblad schrijft donderdag dat ook Niels S. uit zijn functie is gezet. De krant schrijft verder dat het duo tijdens het WK Voetbal in Zuid-Afrika betrokken is geweest bij een vechtpartij en dat directeur De B. een relatie had met een cliënte.