Normal_6431

GRONINGEN - Abvakabo FNV biedt het Nederlandse Rode Kruis zaterdag 10 december een petitie aan met bijna tweeduizend handtekeningen. De petitie is een protest tegen de voorgenomen sluiting van drie zorghotels.

Het Rode Kruis beslist zaterdag over de sluiting. Abvakabo FNV vindt het onbegrijpelijk dat het Rode Kruis deze unieke accommodaties wil sluiten. Daarom biedt vakbondsbestuurder Hanan Yagoubi, samen met vier medewerkers, een petitie aan tijdens de ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis.

Yagoubi: "De sluiting van de zorghotels kost 48 medewerkers hun baan, gedwongen ontslagen sluit het Rode Kruis niet uit. De hotels en hun medewerkers zijn voor zoveel mensen onmisbaar. Wij vragen ons dan ook sterk af of het bestuur van het Rode Kruis dat wel beseft."

De drie zorghotels van het Rode Kruis, Hotel IJsselvliedt (Wezep), Hotel De Valkenberg en groepsaccommodatie De Paardestal (beide in Rheden), zijn bijzonder waardevol voor ernstig zieke en gehandicapte mensen.

"Zij hebben geen andere mogelijkheden om op vakantie te gaan in verband met de voortdurende zorg die zij nodig hebben. Ook voor de mantelzorgers zijn de zorghotels uitermate belangrijk. Zij krijgen tijdens een verblijf weer wat lucht en hernieuwde energie", aldus Yagoubi.

© Nationale Zorggids