Normal_6479

GRONINGEN - Een team van de informatica-afdeling van de Rijksuniversiteit Groningen behaalde de hoogst mogelijke score in de DREAM6/FlowCAP-challenge 2011. Het team onder leiding van prof. dr. Michael Biehl nam deel aan de competitie voor medische patroonherkenning.

Inzet was het zo goed mogelijk diagnosticeren van bloedmonsters van patiënten die aan acute myeloid leukemie lijden, een vorm van kanker waarbij de rode bloedcellen zijn aangetast. Met een nieuwe methode voor patroonherkenning slaagde het team erin om de bloedmonsters van 180 patiënten voor honderd procent juist te beoordelen.

De DREAM6/FlowCAP-challenge 2011 wordt gezamenlijk georganiseerd door het DREAM-project (Dialogue for Reverse Engineering Assessments and Methods) en het FlowCAP-project (Flow Cytometry: Critical Assessment of Population Identification).

Aan beide projecten wordt deelgenomen door bio-informatica afdelingen en centra voor kankeronderzoek van universiteiten uit Europa en Amerika en door het IBM Computational Biology Center.

Het team bestond uit Petra Schneider, Kerstin Bunte en Michael Biehl.

© Nationale Zorggids