Normal_6590

GRONINGEN - De afdeling Verloskunde van het Martini Ziekenhuis in Groningen wil voor iedere baby die dit jaar in het ziekenhuis werd geboren, een baby in zuidelijk Afrika laten inenten tegen DTP, mazelen en polio.

Deze week wordt de tweeduizendste baby in het ziekenhuis geboren. Voor gynaecologen aanleiding om een cheque van 2.000 euro te overhandigen aan het Regionaal Comité Unicef Groningen.

In 2010 kreeg de afdeling Verloskunde de Smiley van de Stichting Kind en Ziekenhuis. Dit keurmerk werd uitgereikt omdat in het Martini Ziekenhuis de partner bij moeder en kind kan overnachten, vrouwen ook 's nachts en in het weekeind een ruggenprik kunnen krijgen en de zorg rond borstvoeding goed geregeld is.

Unicef
Om de Smiley te eren besloten gynaecologen jaarlijks een goed doel te steunen. Dit keer gaat het geld naar Unicef. "Feitelijk is het niet meer dan een symbolische actie. Het mooie is dat deze actie jonge ouders attendeert op het werk van Unicef. We hopen dat ook zij gaan geven", zegt gynaecoloog Aren van Loon.

Afdelingsvoorzitter Frits Ronda van Unicef is blij met de gift van de afdeling Verloskunde. Hij neemt de cheque dinsdag 20 december om 12.30 uur in ontvangst, tijdens de kerstmarkt in het Martini Ziekenhuis.