Normal_7360

EINDHOVEN - Vandaag zijn elf uitkeringsgerechtigden aan de slag gegaan bij acht zorginstellingen in de regio Zuidoost-Brabant. Dit is het resultaat van het project ‘Welslagen' dat kenniscentrum Calibris uit Bunnik startte samen met de zorginstellingen, het Servicepunt Zorg & Welzijn, de gemeente Eindhoven en ROC Eindhoven.

Toenemende zorgvraag
De personeelstekorten in de zorgsector lopen, mede door de vergrijzing, in rap tempo op. Dit was voor verschillende zorginstellingen de regio Zuidoost-Brabant de reden om te investeren in het beschikbare arbeidspotentieel, in werkzoekenden. Dankzij dit project hebben zij weer nieuw personeel kunnen binnenhalen. Dit is van belang gezien de almaar toenemende vraag naar zorg.

Zonder diploma
Het project ‘Welslagen' richtte zich op werkzoekenden die nog geen diploma voor het werken in de zorgsector hadden, maar wel graag in deze sector wilden werken. Na een voorbereidingstraject kregen elf mensen met een WW- of WWB-uitkering een ‘leerarbeidsovereenkomst' voor een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)-opleiding Verzorgende niveau 3 bij een van de deelnemende zorginstellingen.

© Nationale Zorggids