Normal_7611

ROTTERDAM (Novum) - Zo'n driehonderd medewerkers van Reclassering Nederland en tachtig medewerkers van het Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond hebben maandag elders onderdak gezocht. Op diverse etages van het gebouw van twaalf verdiepingen aan de Marconistraat zijn asbestsporen aangetroffen. De werknemers zijn inmiddels geïnformeerd over hun nieuwe werkplek.

In de lucht is geen asbest aangetroffen en de gezondheidsrisico's worden laag ingeschat, laat algemeen directeur Sjef van Gennip van Reclassering Nederland weten. "Toch willen wij alle risico's voor onze medewerkers en bezoekers uitsluiten. Het pand wordt nu eerst aan een nadere inspectie onderworpen."

Reclassering Nederland heeft de Arbeidsinspectie ingeschakeld, die het besluit om het gebouw tijdelijk te verlaten steunt en nader onderzoek gaat doen. Naast Reclassering Nederland en het Veiligheidshuis huurde ook Bouman Reclassering een etage in het gebouw.

Een onderzoeksbureau concludeerde woensdag dat op de tweede en derde verdieping asbestsporen aanwezig zijn. Hier waren een halfjaar geleden medewerkers van het Veiligheidshuis en Bouman Reclassering ingetrokken. Die verdiepingen werden woensdag al buiten gebruik gesteld

De resultaten van vervolgonderzoek in de rest van het gebouw werden vrijdag bekend. "Het gaf geen aanleiding voor een acute ontruiming, maar er is wel sprake van een onwenselijke situatie", aldus Van Gennep.