Normal_7813

UTRECHT - Slechts vijf procent van de hbo-studenten heeft interesse in een baan in het verpleeghuis. Ze vinden het werk niet complex en divers genoeg en vrezen de volgens hun slechte financiële situatie van de sector.

Dat schrijven Astrid ten Have, directeur Aveant, Remco Coppoolse en Annick Bakker van Hogeschool Utrecht in de nieuwe TVZ, Tijdschrift voor Verpleegkundigen. Zij voerden een kleinschalige enquête uit onder 80 studenten van de LAG (opleiding Management in de Zorg - Leefstijl, Arbeid en Gezondheid) en 320 studenten hbo-v van Hogeschool Utrecht.

De enquête is ingevuld door 140 hbo-v-studenten en 47 LAG-studenten. Driekwart van deze studenten heeft (stage)ervaring in de verpleeghuiszorg. Van de 187 studenten gaven 9 studenten (4,8 procent) aan interesse te hebben in het verpleeghuis.

De onderzoekers vinden het aantal gemaakte opmerkingen over de ‘financiële situatie' in het verpleeghuis 'opvallend'. "Kennelijk is dat een factor die bij de beeldvorming onder hbo-v-studenten een belangrijke rol speelt."

Klik hier om te lezen welke aanbevelingen de onderzoekers doen.

© Nationale Zorggids