Normal_8233

ARNHEM - Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle heeft de klachten tegen een huisarts uit Arnhem ongegrond verklaard, zo meldt de Gelderlander.

Volgens nabestaanden van een overleden longpatiënt zou de arts een spoedmelding niet serieus hebben genomen. De 45-jarige patiënt kwam na de melding onverwachts thuis te overlijden.

Eind 2010 meldde de COPD-patiënt via zijn broer aan de huisarts dat hij zich niet goed voelde. De huisarts beloofde langs te komen tijdens het visiterijden. Ze gaf aan gerustgesteld te zijn omdat ze de patiënt zelf nog even had gesproken.

De broer van de patiënt deed even later weer een melding. Hij kon geen contact meer krijgen met de patiënt. Toen de huisarts uiteindelijk arriveerde bij de patiënt, bleken de hulpdiensten al gearriveerd te zijn. De patiënt was dood aangetroffen door zijn broer en zus.

De nabestaanden verwijten de huisarts de spoedmelding niet serieus te hebben genomen. Het tuchtcollege vindt echter dat er geen medische fouten zijn gemaakt. Wel vindt het college het verwijtbaar dat de huisarts naderhand geen contact meer heeft gezocht met de nabestaanden.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink