Normal_9135

HOLTEN -De website van de Groepspraktijk Huisartsen Holten is vernieuwd. Op de website kunnen patiënten door middel van een online contactformulier medische vragen stellen aan de huisarts, praktijkverpleegkundige of assistente. De site is gedeeltelijk ontwikkeld door een huisarts, zo meldt Holtens Nieuws.

Daarnaast kunnen sinds kort herhaalrecepten worden besteld via de website. Dit alles vindt plaats op een beveiligde internetverbinding zodat de privacy van een patiënt niet in het geding komt.

"Ik vind ICT in de gezondheidszorg interessant en ik wil de toegankelijkheid van de zorg vergroten", aldus Ivo Hoenderboom. Hij heeft onlangs zijn huisartsenopleiding in Holten afgerond en was betrokken bij de ontwikkeling van de website.

"Via gewone e-mail is de veiligheid en de privacy niet te garanderen. Als afstudeeropdracht heb ik mij toegelegd op het realiseren van het beveiligde eConsult [het online raadplegen van een arts] in de huisartspraktijk. Met de nieuwe website is dat zeker bereikt", aldus Hoenderboom.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema