Normal_11054

SOEST - De komende periode komen de wensen uit van 20 mantelzorgers uit Soest en Soesterberg. Zij hebben gehoor gegeven aan de actie ‘Doe een wens' van het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Soest. Deze actie had als doel om wensen van mantelzorgers in Soest in vervulling te laten gaan, als dank voor het werk dat zij verrichten.

"Op die manier kunnen wij ook eens wat terug doen, dat verdienen deze mensen", aldus wethouder Rosan Coppes op de website van de gemeente Soest.

In totaal stuurden 67 mantelzorgers een wens in bij het Steunpunt Mantelzorg. Uit deze wensen bleek dat veel mantelzorgers zich vooral willen ontspannen. Zo werden massages, gezichtsbehandelingen, wellness-dagen, sauna's en luxueuze spa's maar liefst 31 keer gevraagd.

Er was oorspronkelijk maar budget voor het vervullen van 12 wensen, maar dankzij een mantelzorger die aanbood 5 andere mantelzorgers een massage te geven, konden uiteindelijk 20 mantelzorgers van een mooie dag genieten.

Die mooie dag bestaat voor een aantal mensen uit het bezoeken van de Floriade in Venlo of zeehonden kijken op de Waddenzee, maar ook een rondvlucht met een Dakota zal op het programma staan.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink