Normal_11071

HUIZEN (Novum) - De 27-jarige onderwijsassistent uit Huizen die wordt verdacht van ontucht met blinde of slechtziende leerlingen, heeft mogelijk meer slachtoffers gemaakt. Uit zijn verklaringen blijkt dat hij mogelijk al in 2007 onzedelijke handelingen heeft verricht bij een kind op kinderdagverblijf Kasselemai in zijn woonplaats, meldt het Openbaar Ministerie.

De man zou ook ontucht hebben gepleegd met een kind van scoutinggroep Vasanta in dezelfde plaats. Hij was daar langere tijd actief als leider. De ouders van kinderen die op de scouting of op het kinderdagverblijf hebben gezeten zijn donderdagavond geïnformeerd.

Er zijn volgens het OM nog geen aanwijzingen dat de man bij vorige werkgevers of bij andere verenigingen waar hij actief was ontucht met kinderen heeft gepleegd.

De man werd vorige maand aangehouden toen bekend werd dat hij mogelijk onzedelijke handelingen heeft verricht bij zes leerlingen van de school voor slechtziende en blinde kinderen waarop hij werkt. Zijn voorarrest is maandag met zestig dagen verlengd.