Normal_11157

ASSEN (Novum) - Door een lek in de website van GGZ Drenthe konden onbevoegden namen, e-mailadressen en wachtwoorden van sitebezoekers uit de database plukken. Er is geen toegang geweest tot dossiers van patiënten, meldt de instelling woensdag. De gegevens zijn niet gekoppeld aan een interne database.

De bezoekersgegevens waar onbevoegden bij konden, zijn onder meer opgegeven voor inschrijving voor een nieuwsbrief of een evenement, of om een vraag op het forum te stellen. Een woordvoerder van GGZ Drenthe laat weten dat het om gegevens van zo'n drieduizend mensen gaat. Het zou vooral om verouderde data gaan.

De instelling werd dinsdag door het Genootschap van Hackende Huisvrouwen op de hoogte gebracht van het lek. Het lek is ontstaan door een fout op de forumpagina, vertelt de zegsvrouw. De is uit de lucht gehaald. De woordvoerder verwacht dat de pagina volgende week voldoende is beveiligd om weer online te gaan.

GGZ Drenthe is vooralsnog niet van plan aangifte te doen tegen het genootschap. "We beschouwen dit als een test en nemen de uitkomsten daarvan serieus. Mochten mensen echter ernstig zijn benadeeld, dan zullen we alsnog overwegen aangifte te doen."