Normal_11494

UTRECHT - De expertgroep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft huisartsen en maatschappelijk werkers in de Utrechtse 'asbestwijk' Kanaleneiland opgeroepen de komende tijd extra alert te zijn op gezondheidsklachten als gevolg van de stress van de recente evacuatie. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. 300 mensen moesten tijdelijk ergens anders worden ondergebracht omdat hun woningen onderzocht werden op asbestvervuiling.

De Gemeentelijke Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GG&GD) in de Domstad zet de komende tijd veertig mensen extra in om een speciaal ondersteuningspunt te bemannen. Burgemeester Aleid Wolfsen heeft de extra inzet afgelopen donderdag aangekondigd.

De expertgroep van het RIVM heeft veel ervaring met de naweeën van calamiteiten. Meestal wendden mensen zich met klacht eerst tot de huisarts. Het is volgens de groep van belang dat er een goede coördinatie plaats vindt tussen het onsteuningspunt, de huisartsen en de GG&GD. Dat veel mensen in Kanaleneiland geen huisarts hebben, wordt onderkend door de hulpverleners, aldus Wolfsen.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink