Normal_11752

ROTTERDAM - In het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam zijn vier nieuwe hoogleraren benoemd, zo meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Professor dr. Verzijlbergen is benoemd tot hoogleraar Nucleaire Geneeskunde en is al sinds jaren werkzaam in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Professor dr. De Koning zal zich de komende tijd als hoogleraar in het Erasmus MC bezighouden met de ‘evaluatie van vroegopsporing van ziekten'. Hij was al sinds 2008 bijzonder hoogleraar met dezelfde leeropdracht.

De in 2002 tot bijzonder hoogleraar Biomedische technologie benoemde professor dr. ir. Van der Steen zal met dezelfde leeropdracht in het vervolg als hoogleraar zijn functie in het Thoraxcenter van het Rotterdamse ziekenhuis voortzetten. Daar houdt hij zich bezig met herkomst, diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten.

Professor dr. Van Swieten tenslotte is benoemd tot bijzonder hoogleraar Genetica van dementie in het ziekenhuis. In zijn onderzoek richt hij zich op (frontotemporale) dementie en de Ziekte van Parkinson.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz