Normal_12066
AMSTELVEEN - Vanaf donderdag is een groep van circa 80 leerlingen van het Amstelveense ROC Nova College gestart met de vernieuwde verpleegkunde opleiding op MBO niveau.

De bedoeling van de vernieuwde opleiding is dat de studenten tijdens de opleiding 1 dag per week praktijklessen in ziekenhuizen gaan volgen. Hierdoor zullen de studenten meer ervaring opdoen dan dat ze bij theorielessen zullen doen.

De studenten krijgen les van leraren uit het ziekenhuis. Ze krijgen lesstof waarin de nieuwste ontwikkelingen zijn verwerkt en ze kunnen deze lesstof ook digitaal gebruiken. Ook worden bepaalde vaardigheden in de praktijk geoefend, hiervoor is een soort laboratorium beschikbaar gesteld.

Volgens Ziekenhuis Amstelland, één van de vier deelnemende ziekenhuizen komen studenten door middel van de praktijklessen er sneller achter of werken in de zorg ook werkelijk is wat zij later willen gaan doen. Door middel van stage lopen bij een zorginstelling gaan zij dit ontdekken. Tijdens de praktijklessen zullen studenten veel leren waardoor zij tijdens de stage al bepaalde vaardigheden kunnen uitvoeren.

Aan de opleiding zitten veel voordelen, de studenten zullen meer kennis en ervaring hebben opgedaan aan het einde van de studie. Ook zullen afgestudeerde studenten er bewust voor hebben gekozen om in de zorg te gaan werken.

© Nationale Zorggids / Melissa Huisman