Gehandicaptenzorg, Talant, verbeterprijs

AMSTERDAM – De Jenneke van Veen-verbeterprijs is uitgereikt aan een hulpmiddel van gehandicaptenzorginstelling Talant. Het zogenaamde Beeldhorloge is bedoeld voor mensen die moeite hebben met klokkijken. Het werkt met behulp van geluid en een trilfunctie en met behulp van beeld in de vorm van een foto of pictogram. Dat meldt Medicalfacts.nl.

De twee andere genomineerde inzendingen waren een tracker met GPS-functie genaamd Buzz Buddy van zorgorganisatie Cavent die patiënten in staat stelt zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen en de Ken Mij methodiek van zorgorganisatie Abrona, dat cliënten een vergroting van individuele medezeggenschap biedt.

De Jenneke van Veen-verbeterprijs is in het leven geroepen door Platvorm VG, ActiZ, VGN en LOC Zeggenschap in Zorg. Het wordt afwisselend uitgereikt in de gehandicaptenzorg, thuiszorg en de verpleging en verzorging. Het was de eerste keer dat het in de sector gehandicaptenzorg is uitgereikt.

Bij het beoordelen van de inzendingen wordt zwaar meegerekend hoe zeer cliënten de verbetering concreet merken en of andere zorginstellingen de uitvinding kunnen overnemen.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal