Normal_martiniziekenhuisgevel_3_

GRONINGEN - Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft voor zijn patiënten een uitvouwbare kaart ontwikkeld die informatie geeft over het voorkomen van infecties.

Patiënten ontvangen deze zogeheten veiligheidskaart in het kader van de Week voor de Patiëntveiligheid, die volgende week wordt gehouden.

De nieuwe kaart op zakformaat biedt tevens informatie over medicatieveiligheid, moedigt mensen aan vragen te stellen én heeft op de achterkant ruimte om vragen te noteren en notities te maken. Het motto van de kaart is dan ook ‘Wij zijn alert, bent u dat ook?’.

Het Groningse ziekenhuis biedt overigens in het kader van de Week voor de Patiëntveiligheid ook hygiënedoekjes uit aan bedlegerige patiënten. Hiermee kunnen zij voor het eten hun handen reinigen en zo ziekenhuisinfecties helpen voorkomen.

Tijdens de week, die in het leven is geroepen om extra aandacht te vragen voor patiëntveiligheid, worden door ziekenhuizen in het hele land activiteiten georganiseerd om aan collega's en patiënten te laten zien wat zij doen om patiëntveilig te werken.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz