Rode Kruis

GRONINGEN (Novum) - Het Rode Kruis heeft een rekeningnummer geopend voor de burgerslachtoffers van het opgelaaide geweld in Israël en de Gazastrook. Dat meldt de organisatie dinsdag. Het geopende rekeningnummer is 7244.

De strijd tussen Israël en Hamas in de Gazastrook laaide vorige week woensdag op. Het Rode Kruis zegt zich grote zorgen te maken over het toenemend aantal burgerslachtoffers. "Door het aanhoudende geweld wordt de situatie met het uur schrijnender."

Vrijwilligers van de Palestijnse Rode Halve Maan en de Magen David Adom, de zusterverenigingen van het Rode Kruis in de Gazastrook en Israël, zijn volgens de organisatie 24 uur per dag in touw om de slachtoffers van het geweld te behandelen en te evacueren naar ziekenhuizen. Ook zijn voorraden medisch materiaal van het Rode Kruis naar ziekenhuizen en ambulances in de Gazastrook gegaan.

Verder bemiddelt het Rode Kruis om de invoer van medicijnen, benzine en andere hulpgoederen naar de Gazastrook mogelijk te maken. De hulporganisatie bereidt momenteel de distributie voor van hulpgoederen zoals voedsel, kookmateriaal, dekens en zeil voor tijdelijk onderdak. "Maar er is dringend meer hulp en financiering nodig."