Normal_gesloten

LOCHEM (Novum) - Een psychiater en psychotherapeut uit het Gelderse Lochem die van de Inspectie voor de Gezondheidszorg tijdelijk haar werkzaamheden moest neerleggen, heeft haar praktijk gesloten. De inspectie maakte zich ernstige zorgen over de organisatie van de praktijk van Marian Verwielen en betwijfelde of ze in staat is verantwoorde zorg te leveren.

Verwielen kreeg vorig jaar het bevel te stoppen met haar werk, omdat ze niet had gereageerd op aanschrijvingen van het Regionaal Tuchtcollege Zwolle over een klacht van een patiënt. Die wilde zijn medisch dossier hebben, maar de psychiater bleef dat ondanks een berisping van het tuchtcollege weigeren. Ook bleek dat meerdere patiënten hadden geklaagd over slechte bereikbaarheid van de praktijk en onjuist voorgeschreven medicatie.

Alle patiënten van de psychiater en psychotherapeut zijn terugverwezen naar de huisarts. De inspectie heeft het bevel tot het neerleggen van haar werkzaamheden opgeheven. Volgens de inspectie heeft ze aangegeven niet meer als zelfstandige psychiater aan het werk te willen.