Normal_telefoon_bellen_callcenter___1_

AMSTERDAM - De berichtgevingen van de laatste weken over de misstanden in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis hebben inmiddels geleid tot een enorme klachtenregen over de zorg in de zorginstelling in Spijkenisse, zo meldt De Telegraaf.

Eerder deze maand werd de verpleegafdeling cardiologie van het ziekenhuis onder druk van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gesloten, nadat bleek dat het sterftecijfer in 2010 op de betreffende afdeling verdacht ruim boven het landelijk gemiddelde lag.

De inspectie stelde tevens het hele ziekenhuis onder verscherpt toezicht en werden vier cardiologen op non-actief gezet.

Om de problemen verder in kaart te brengen werd door Stichting Hartpatiënten Nederland een meldpunt in het leven geroepen. De stichting laat weten dat er in het weekend meer dan vijftig mails zijn binnengekomen met klachten over het ziekenhuis en staat de telefoon sinds gisterochtend roodgloeiend.

“Ze vertellen onder meer dat ze zich niet serieus genomen voelden, of bijvoorbeeld het gevoel hadden dat ze snel de behandelkamer uitgewerkt werden”, zegt een woordvoerder van de stichting.

Opvallend genoeg is dat de klachten vooral over andere afdelingen van het ziekenhuis gaan en dat de in opspraak geraakte cardiologie-afdeling nauwelijks wordt genoemd.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz