ziekenhuis, orthopedagoog,

HAARLEM (Novum) - Een 58-jarige orthopedagoog die in 2011 werd veroordeeld voor ontucht met een minderjarige cliënt, wordt ervan verdacht meer slachtoffers te hebben gemaakt. De Haarlemmer is vorige maand opgepakt en heeft bekend tussen 2004 en 2011 bij twaalf minderjarigen ontuchtige handelingen te hebben gepleegd of een poging daartoe te hebben gedaan.

De politie stelde een onderzoek in nadat een voormalige cliënt in september aangifte tegen de man had gedaan, laat het Openbaar Ministerie vrijdag weten. De Haarlemmer werd aangehouden en gaf tijdens verhoor toe zich aan meerdere minderjarige slachtoffers te hebben vergrepen.

De eerdere zaak tegen de man draaide ook om ontucht met een minderjarige cliënt. Hij kreeg toen achttien maanden cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar. Ook bepaalde de rechtbank dat de man zijn beroep vijf jaar niet meer mocht uitoefenen. Na zijn vrijlating in maart vorig jaar heeft hij dat ook niet meer gedaan en heeft de man zich onder behandeling laten stellen.

De politie heeft inmiddels alle slachtoffers en hun ouders op de hoogte gebracht dat de man verdacht wordt. De orthopedagoog zit nog vast.