Logo ziekenhuis Rijnstate

ARNHEM - Op alle locaties in de regio van het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis groeit het aantal patiënten, behalve in Dieren. Omdat bovendien de beschikbare spreekuren op die locatie onvoldoende worden benut, heeft het ziekenhuis besloten de polikliniek in Dieren te sluiten.

Met ingang van 1 april zullen de spreekuren van deze locatie naar de andere locaties van het ziekenhuis worden verplaatst.

“De sluiting van onze polikliniek in Dieren vinden wij erg vervelend, vooral voor de vaste groep patiënten in Dieren en natuurlijk ook voor de medewerkers en specialisten die er met veel plezier hebben gewerkt”, zegt de voorzitter van de raad van bestuur.

In Dieren houden zeven specialismen spreekuur, waaronder gynaecologie, dermatologie en urologie. Per specialisme zal worden bepaald op welke locatie de spreekuren van Dieren worden ondergebracht.

De sluiting is ingegeven door de bezuinigingen die Rijnstate, net als andere ziekenhuizen in Nederland, moet realiseren om te voldoen aan strengere eisen van overheid, banken en verzekeraars.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz