zorgtopper hengelo

HENGELO – Derdejaarsstudent Robert Nijhof van het ROC Twente heeft de regionale voorronde van de Calibris ZorgTopper-wedstrijd in Hengelo op zijn naam geschreven. Nijhof werd door een deskundige jury bestaande uit vertegenwoordigers uit het onderwijs en werkveld uitgeroepen tot beste student Verpleegkundige. Vooral zijn empatisch vermogen en verpleegkundig inzicht werd door de jury geprezen.

Aan de voorronde, die werd gehouden op locatie de Gieterij in Hengelo, deden naast Robert nog zes andere studenten van het ROC Twente en het Koning Willem I College uit Den Bosch mee.

De deelnemers kregen een praktijkcasus voorgelegd waar een lotuspatiënt met COPD plotseling in het ziekenhuis was opgenomen. Ze moesten bij haar diverse metingen doen en oplossingen aandragen voor haar ademhalingsproblematiek. Bij deze basiszorgverlening lette de jury op aspecten als vakkennis, communicatie en samenwerking.

Nijhof sprong er uit door de patiënte centraal te stellen in zijn handelingen en communicatie en mag in maart meedoen met de landelijke finale in Rotterdam.

Calibris organiseert de ZorgTopper-wedstrijd met als doel het promoten van werken in de zorg. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de tekorten in de zorg is het belangrijk om jongeren enthousiast te maken voor werk in de zorg.

© Nationale Zorggids / Jannes Oosterveld