Neuroloog Jansen Steur

ENSCHEDE (Novum) - Een neurochirurg van het Medisch Spectrum Twente die hersenoperaties uitvoerde bij patiënten van de omstreden oud-neuroloog Ernst Jansen Steur, is weer aan het werk. Uit onderzoek is gebleken dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Dat heeft het ziekenhuis maandag bekendgemaakt.

Het Medisch Spectrum Twente onderzocht naar aanleiding van de zaak Jansen Steur 120 operaties. Bij dertien daarvan zijn er aanwijzingen dat deze mogelijk ten onrechte werden uitgevoerd. Deze operaties zijn bijna allemaal uitgevoerd door de neurochirurg Mathieu Lenders, tussen 1996 en 2003, na verwijzing door Jansen Steur. Voor de duur van het onderzoek mocht Lenders niet opereren.

Een commissie, die de werkzaamheden van Lenders nader bekeek, heeft nu geconcludeerd dat hem niets kan worden verweten en hem niets in de weg staat om zijn werk weer op te pakken. De uitkomsten zijn doorgestuurd naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het onderzoek naar de praktijken van Jansen Steur loopt nog. Het is nog niet duidelijk wanneer de resultaten bekend worden.