Zorgbrigade, Druten, subsidie

DRUTEN - Naar aanleiding van een conferentie die vorige week plaatsvond, gaat de gemeente Druten samen met diverse zorgorganisaties uit de regio een toekomstplan schrijven voor de Zorgbrigade. Hoewel de subsidie voor de Zorgbrigade, waarbij mensen met een uitkering hulp bieden aan thuiswonende ouderen, in juni ten einde loopt, willen betrokken instanties daarna ook nog verder, zo meldt de Gelderlander.

Het project bleek de afgelopen maanden namelijk een succes en daarom willen de gemeenten West Maas en Waal en Druten het project voortzetten. Het project voorziet in de behoefte van ouderen die langer thuis willen blijven wonen. Bovendien krijgen uitkeringsgerechtigden een opleiding en professionele begeleiding, wat hun uitzicht op een baan vergroot.

Ouderen moeten, indien het project doorgaat zonder subsidie, in de toekomst wellicht voor de diensten van de Zorgbrigade gaan betalen. Het moet nog blijken of de ouderen hiertoe bereid zijn. Daarnaast moet onderzocht worden of medewerkers van de Zorgbrigade wel zicht krijgen op een baan, want met deze intentie nemen de uitkeringsgerechtigden wel aan de Zorgbrigade mee.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal