Chirurg, arts

ROTTERDAM (Novum) - Bij de politie zijn 27 aangiftes binnengekomen tegen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam vrijdag. De aangiftes zijn gericht tegen verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Of het tot een nader (strafrechtelijk) onderzoek komt is volgens justitie nog niet te zeggen.

De politie kreeg tientallen telefoontjes binnen van mensen die aangaven aangifte te willen doen. Uiteindelijk hebben 27 dat daadwerkelijk gedaan. De aangiftes worden nu beoordeeld door een speciale afdeling van het OM in Rotterdam.

Het ziekenhuis in Spijkenisse werd in november onder verscherpt toezicht gesteld toen bekend was geworden dat de sterftecijfers op de verpleegafdeling cardiologie in 2010 hoger lagen dan gemiddeld. De cardiologen, die mogelijk fouten hebben gemaakt, moesten hun werkzaamheden neerleggen en de afdeling cardiologie werd gesloten.

Justitie en politie stelden daarop een telefonisch meldpunt in waar mensen die een aangifte tegen het ziekenhuis overwogen zich konden melden.