van Bijsterveld

DEN HAAG (Novum) - Marja van Bijsterveldt (CDA) wordt de nieuwe directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. De oud-minister van Onderwijs gaat op 15 mei aan de slag, meldt het fonds vrijdag. Van Bijsterveldt volgt Marc van den Tweel op die in januari aan de slag is gegaan als algemeen directeur van Natuurmonumenten.

De raad van toezicht van het fonds is ingenomen met de komst van de voormalig politica. Vanwege haar 'inspirerende' persoonlijkheid, bestuurlijke ervaring en netwerk is zij een 'uitstekende nieuwe directeur', stelt voorzitter Ed Nijpels.

Van Bijsterveldt was minister van onderwijs in het eerste kabinet-Rutte. Daarvoor was zij staatssecretaris op hetzelfde departement in het laatste kabinet-Balkenende en voorzitter van het CDA.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al tientallen jaren voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn dankzij logeerhuizen vlakbij het ziekenhuis. Ook heeft het fonds vakantieverblijven en een sportcentrum voor gehandicapte kinderen. Het kinderfonds krijgt geen overheidssubsidie.