Normal_13693229710011_1

(Novum) - De PVV heeft donderdagmiddag aan het eind van het debat over de zorgfraude een motie van wantrouwen ingediend tegen minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD). PVV-Kamerlid Reinette Klever heeft geen vertrouwen in de maatregelen die Schippers wil nemen om de fraude te bestrijden.

Klever zei dat zij de hele dag 'gladde praatjes' heeft gehoord van Schippers. "De minister maakt sinds haar aantreden al plannen. Maar al dat papierwerk heeft de miljardenfraude niet tegengehouden." De omvang van de fraude is nog niet bekend, en de minister is na drie jaar 'geen stap verder gekomen'.

De PVV vindt dat 'onvoorstelbaar'. Klever heeft er geen vertrouwen in dat Schippers de fraude nog goed te lijf kan gaan en zegde het vertouwen op. Haar motie wordt vooralsnog niet door een andere partij gesteund en wordt waarschijnlijk verworpen.

De SP, die ook zeer kritisch was tijdens het debat, diende een motie in waarin de partij oproept om een parlementaire enquête te houden naar de zorgfraude. Die wordt gesteund door GroenLinks. De VVD liet weten het voorstel niet te steunen. Een meerderheid van D66, VVD en PvdA wil verder dat er een fraudetoets komt voor de langdurige zorg.