Logo_logo_woonzorgnet

Woonzorgnet, een GGZ-instelling voor begeleid wonen en werken, is genomineerd voor de award Beste Werkgever 2013. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat het hoogste scoort in het Beste Werkgeversonderzoek van onderzoeksbureau Effectory en Intermediar. Uit dit onderzoek blijkt dat medewerkers van Woonzorgnet erg tevreden zijn. Dit meldt Woonzorgnet.

In het Beste Werkgeversonderzoek kunnen werknemers van een bedrijf hun tevredenheid over hun werkgever in rapportcijfers uitdrukken voor de thema's werkzaamheden, arbeidsomstandigheden, collega's, leidinggevende, organisatie, ontwikkelingsmogelijkheden en beloning. Woonzorgnet scoorde hoog in het onderzoek, gemiddeld gaf het personeel de zorginstelling een 8,1 als rapportcijfer. Daarmee scoort het bedrijf duidelijk hoger dan het branchegemiddelde. Medewerkers van regionale instellingen voor begeleid wonen geven hun werkgever gemiddeld een 7,5. 
 
Woonzorgnet scoorde op alle thema's hoger dan het branchegemiddelde maar medewerkers toonden zich met name tevreden over de duidelijkheid van hun rol in de organisatie. De arbeidsomstandigheden, de organisatie in het algemeen en de beloning van de werkzaamheden werden ook hoog gewaardeerd. Het personeel noemde daarbij specifiek de betrokkenheid van leidinggevenden en trots op de organisatie als meest gewaardeerde punten. 
 
Daarmee is Woonzorgnet een positieve uitzondering in de branche. Waar over het geheel genomen de tevredenheid van ggz-medewerkers daalt, laat Woonzorgnet juist een stijgende lijn zien. Directeur Eric Kindt is trots op de resultaten van het tevredenheidsonderzoek. “Het is mooi om te zien dat onze medewerkers zich thuis voelen bij Woonzorgnet en de waardering die wij als organisatie voor hen hebben, ook teruggeven.” Om het goede resultaat vast te houden is Woonzorgnet een samenwerking met Effectory aangegaan om elke drie jaar een trendmeting uit te voeren.
 
© Nationale Zorggids