Normal_ondernemers_zakenmensen_mensen_samenwerken_werk

In de huidige trend van versobering in de zorg is er minder ruimte voor aandacht en welzijn. Dat was voor de stichting DoSocial reden om een nieuw initiatief in het leven te roepen: een platform voor het realiseren van sociale initiatieven in en buiten de zorg. Dat meldt LOC.

Het nieuwe platform is een samenwerking van onder meer de organisaties LOC en Actiz. Door zich te profileren als een groep 'waarmakers' maken ze zich sterk voor de ondersteuning van sociale initiatieven: niet alleen met geld en middelen maar ook met het bijdragen van tijd, kennis en expertise. DoSocial is een vervolg op het BeSocial evenement dat in juni 2012 plaatsvond. Dit congres was bedoeld om mensen in en om de zorg te inspireren voor verschillende sociale mogelijkheden. Het enthousiasme voor een vervolg daarop was groot.

Op 5 september 2013 wordt het project afgetrapt met de lancering van de 'Sociale Voorraadkast'. Die bevat ideeën of initiatieven die ingezet kunnen worden in de zorg. Iemand kan bijvoorbeeld voor één dag een bus met chauffeur ter beschikking stellen of kaarten voor een tentoonstelling. Ook kan een instelling worden verblijd met een uitje voor bewoners en omwonenden. Meer informatie over het platform is te vinden op www.dosocial.nl.  

© Nationale Zorggids