Logo_logo_igz

(Novum) - De hygiëne en infectiepreventie bij Zorgcentra De Betuwe zijn de afgelopen maanden 'aanzienlijk verbeterd'. De vestigingen van de stichting staan daarom niet meer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), laat de inspectie dinsdag weten.

De tien vestigingen van Stichting Zorgcentra De Betuwe werden sinds april extra scherp in de gaten gehouden omdat inspecteurs bij een controle bij een van de zorgcentra onhygiënische taferelen aantroffen. Zo werden steriele en niet-steriele materialen niet gescheiden bewaard. Ook bij een andere vestiging van De Betuwe bleek de hygiëne te wensen over te laten.

Bij eerdere controles bleek vorig jaar al dat er nogal wat mankeerde aan de hygiëne van zowel werknemers als patiënten. Het was het management van de zorgcentra echter niet gelukt de hygiëne op orde te brengen, waarna de instelling onder verscherpt toezicht werd geplaatst. Sinds het verscherpte toezicht zijn de vorderingen extra scherp gevolgd met onder meer onaangekondigde bezoeken.

Het IGZ houdt nauwlettend in de gaten of de laatste toezeggingen ook worden doorgevoerd.