Logo_de_sionsberg_dokkum

In het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum zullen 74 volledige arbeidsplaatsen geschrapt worden, bovenop de 46 werkplekken die zullen verdwijnen bij de ondersteunende diensten. Dat meldt Medisch Contact.

Het ziekenhuis, dat samen met enkele verpleeg- en verzorgingshuizen deel uitmaakt van zorggroep Pasana, werd in september 2012 nog van een faillissement gered door een fusie met het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Desondanks blijken meer kostenbesparingen nu noodzakelijk. Het personeel is gisteren tijdens een personeelsbijeenkomst ingelicht over de nieuwe ontslagronde. De medische specialisten en de ouderenzorg zullen niet geraakt worden door de maatregelen.

In het kader van de fusie van de ziekenhuizen is er vorige maand een tijdelijk overkoepelend stafbestuur aangesteld. Stafvoorzitter Marijke Lobbes omschreef de integratie toen als een uitdagend en ingewikkeld proces. 'Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen in werkwijzen, cultuur en visie. Daarnaast hebben we te maken met financiële verschillen tussen maatschappen en specialisten in loondienst.' Vanaf 2014 zal er definitief gewerkt worden vanuit één medische staf voor beide ziekenhuizen.

© Nationale Zorggids