Normal_verpleegkundige

De gemeente Enschede stelt ruim een ton beschikbaar voor een project met een wijkverpleegkundige. Met een goede inzet van de wijkverpleegster verwacht de gemeente veel kosten te kunnen besparen. Dat meldt RTV Oost.

De proef is opgezet in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis. In september start het experiment in de wijken Wesselerbrink en in Twekkelerveld. Woonzorgcentrum De Posten en zorginstelling Livio onderzoeken samen welke meerwaarde een wijkverpleegkundige kan hebben, buiten de medische kant om. De wijkverpleegster wordt vooral ingezet om te signaleren welke hulp bewoners nodig hebben. Het is de bedoeling dat patiënten sneller bij de juiste hulpverleners terecht komen door het grote netwerk dat de wijkverpleegkundige onderhoudt. Ook in andere gemeenten van Overijssel wordt gewerkt met een wijkverpleegster.

Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de AWBZ en zullen ze het met 75 procent van het budget moeten doen dat ze nu nog krijgen van de overheid. Enschede verwacht met het inzetten van een wijkverpleegkundige fors op kosten te kunnen besparen.

© Nationale Zorggids