Logo_logo_sensire
Medewerkers van thuiszorgorganisatie Sensire weten voor november 2013 waar ze aan toe zijn. Dat heeft staatssecretaris Martin Van Rijn van Volksgezondheid maandag beloofd na een overleg op het hoofdkantoor van Sensire in Varsseveld. Medewerkers en vakbonden zijn niet tevreden met de uitkomsten van dit overleg en bereiden nieuwe acties voor. Dit meldt Skipr.
 
Abvakabo-bestuurder Lilian Marijnissen noemt het bezoek van staatssecretaris Van Rijn teleurstellend. De medewerkers van Sensire wilden dat de ontslagaanvraag voor 1100  personeelsleden ongedaan zou worden gemaakt maar daar kon Van Rijn niet voor zorgen. “Volgens hem kon de meerderheid van de mensen aan het werk blijven, maar het is natuurlijk de vraag onder welke voorwaarden zij dan op hun eigen baan moeten solliciteren,” zegt Marijnissen. Ook is de vakbondsleider bezorgd over de ontslagvergunning die Sensire al heeft gekregen van het UWV, daarmee zou de organisatie het personeel elk moment op straat kunnen zetten.
 
Marijnissen laat weten dat de actievoerders van Sensire de hele week in ploegendiensten in kleine groepjes zullen bivakkeren voor het hoofdkantoor en voorbereidingen zullen treffen voor een nieuwe actie die volgende week zal plaatsvinden. Hoe die actie eruit komt te zien is nog niet duidelijk.
 
Van Rijn liet weten dat de gemeenten hebben toegezegd haast te maken met de aanbesteding van thuiszorg, dat ze de cao-afspraken voor de lonen zullen nakomen en dat de relatie cliënt-thuishulp zoveel mogelijk in tact zal blijven. Volgens de staatssecretaris is volgend jaar een vergelijkbaar aantal thuishulpen nodig en is daar ook budget voor. Vanaf 2015 zal dat door bezuinigingen veranderen. Van Rijn riep alle partijen op nu al aan de lange termijn te denken.
 
© Nationale Zorggids