Normal_werk_werkzoekende_werkloos_arbeidsmarkt_solliciteren_vacatures

Twee derde van de medewerkers in de zorgsector vrezen voor hun baan en oriënteren zich op arbeidsmogelijkheden buiten de zorg. Dit komt naar voren uit een steekproef van een vacaturewebsite voor zorgprofessionals, zo meldt Nursing.

Van de zorgprofessionals die meededen aan het onderzoek geeft twee derde aan dat hun baan in de komende twee jaar mogelijk op de tocht komt te staan en dat er plannen zijn om binnen een jaar van werk te wisselen. Slechts 23 procent maakt zich geen enkele zorgen.

De onrust onder de zorgmedewerkers is mogelijk te wijten aan de economische crisis. Driekwart van de ondervraagden vindt dat de crisis de sfeer op de werkvloer heeft veranderd. Ook de berichtgeving over bezuinigingen en ontslagen in de zorgsector zorgt voor twijfel over de eigen functie. Maar liefst twee derde van de respondenten overweegt een baan buiten de zorg te zoeken. Een derde is van mening dat de zorg hen op het lijf geschreven is en dat ze daarom niet geneigd zijn om op zoek te gaan naar een baan buiten de zorg.

© Nationale Zorggids