Normal_copyright_stockfreeimages_thermometer_kind_ziek_griep_virus

(Novum) - Het aantal meldingen van besmettingen met mazelen is de afgelopen week gestegen met 64, de helft minder dan de 127 meldingen van een week eerder. Sinds 1 mei zijn in totaal 1226 gevallen van mazelen, opgelopen in Nederland, gemeld. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In werkelijkheid ligt dat aantal volgens het RIVM veel hoger.

Afgelopen week werden zeven mensen met mazelen opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn net als vorige week tien gezondheidsmedewerkers die de infectie waarschijnlijk tijdens hun werk opliepen. Negen van hen zijn niet ingeënt en een persoon was juist met een dubbele doses gevaccineerd. De meeste zieken (96 procent) zijn ongevaccineerd en tussen de 4 en 12 jaar.

Volgens het RIVM is sprake van een duidelijke daling sinds de zomervakantie is begonnen. Het hoogtepunt van de epidemie wordt in het najaar verwacht.

Nieuwe gevallen van rodehond werden afgelopen week niet gemeld. Sinds 12 juni zijn 54 gevallen, voor zover bekend allemaal ongevaccineerd, van die ziekte bekend.