Logo_lhv_logo_2

(Novum) - De huisartsen stemmen in met het zorgakkoord dat in juli werd gesloten tussen minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en alle grote zorgorganisaties. Tijdens een ledenraad van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) reageerden bijna alle aanwezigen positief, zo meldt de vereniging dinsdag.

Volgens LHV-voorzitter Steven van Eijck ligt er nu een 'solide meerjarig groeipad voor de huisartsenzorg'. "De huisarts kan zijn verantwoordelijkheid blijven nemen als regisseur van de zorg in de buurt en poortwachter voor de tweede lijn. Maar de echte winnaar is de patiënt, want die is ook de komende jaren verzekerd van zinnige en zuinige zorg, dicht bij zijn vertrouwde huisarts", aldus Van Eijck.

In het zorgakkoord is onder meer afgesproken dat de groei van de zorguitgaven volgend jaar moet zijn teruggeschroefd naar anderhalf procent. Vanaf 2015 mogen de uitgaven nog maar met een procent stijgen. Voor huisartsen geldt een uitzondering als ze patiënten behandelen die anders bij een duurdere specialist waren terechtgekomen.