Logo_novo_logo

De raad van toezicht heeft Anton Renting benoemd tot interim-bestuurslid van gehandicaptenzorginstellingen NOVO en Promens Care die sinds januari 2013 gefuseerd zijn in de koepelorganisatie Cosis. Renting is de opvolger van Jaap van der Pol die in augustus zijn bestuursfunctie neerlegde. Dat meldt Zorgvisie.

Jaap van der Pol was bestuurder van NOVO. De Groningse instelling ligt onder vuur sinds in maart vorig jaar een gehandicapte vrouw overleed nadat ze door haar begeleiders tegen de grond was gewerkt. Van der Pol had geen draagvlak meer nadat de familieraad het vertrouwen in de raad van bestuur in de instelling opzegde. Voorzitter Wiecher Hadderingh, die tot de fusie bestuurder was van Promens Care, bleef wel aan.

Interim-bestuurder Anton Renting vormt nu samen met Hadderingh de nieuwe raad van bestuur van de zorginstellingen. Renting krijgt de opdracht om specifiek bij NOVO te werken aan het verbeteren van de zorg. Renting vervulde vanaf 1988 diverse bestuurlijke functies in de zorgsector. Zijn laatste benoeming was bij zorggroep 's Heeren Loo, daarna voerde hij als zelfstandig bestuurder-adviseur diverse interim-opdrachten uit in de zorgsector.

Bij de benoeming van Renting zij de ondernemingsraden, de centrale cliëntenraden en de centrale familieraad betrokken geweest. Alle partijen zijn positief over de tijdelijke aanstelling van de nieuwe bestuurder. De raad van toezicht is blij dat op deze manier de openstaande vacature tussentijds is gevuld en dat gezamenlijk de in gang gezette veranderprocessen kunnen worden uitgebouwd.

© Nationale Zorggids