Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

De achthonderd ontslagen vaste medewerkers van thuiszorgorganisatie Sensire kunnen vanaf volgend jaar aan de slag bij de concurrenten TSN en Zorgkompas. Dat zijn de vertegenwoordigers van de zeven betrokken gemeenten, de zorgaanbieders en Abvakabo FNV met elkaar overeengekomen. Dat meldt de NOS.

De thuiszorghulpen behouden hun salaris en krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij hun vorige werkgever. Sensire en de zeven betrokken gemeenten betalen mee aan de overstap van de medewerkers. De besturen van de zeven gemeenten en de toezichthouders van de zorgaanbieders moeten hun goedkeuring nog geven. De zorgaanbieders TSN en Zorgkompas gingen akkoord onder voorwaarde dat door de Achterhoekse gemeenten volgend jaar niet zal worden bezuinigd op de thuiszorg.

Sensire vroeg eerder dit jaar het ontslag aan van honderden medewerkers, omdat het bedrijf het niet duidelijk vond hoeveel thuiszorg de gemeenten door alle veranderingen in de toekomst nog afnemen. Volgens vakbond Abvakabo FNV was het ontslag echter al anderhalf jaar geleden door Sensire bedacht. Met gemeenten zouden plannen zijn gemaakt om de medewerkers na hun ontslag te laten terugkeren in een goedkopere constructie als alfahulp.

Naast de achthonderd vaste medewerkers verloren ook driehonderd flexwerkers hun baan. Over wat er met hen gaat gebeuren is nog geen duidelijkheid.

© Nationale Zorggids