Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de staatssecretaris van VWS op 9 november 2013 een aanwijzing gegeven aan Bira Tax Thuiszorg in Den Haag. Bira Tax moet binnen twee weken de zorgverlening stoppen en de cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder.

Bira Tax Thuiszorg levert verpleging, verzorging en huishoudelijke zorg vanuit een holistische benadering aan ongeveer 10 cliënten. De inspectie deed onderzoek naar Bira Tax in het kader van een onderzoek naar nieuwe zorgaanbieders. Hieruit bleek dat Bira Tax niet voldeed aan de voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg. In de instelling werd gewerkt met onvolledige zorgdossiers en het was niet duidelijk welke zorg de cliënten kregen. Ook was onvoldoende inzichtelijk welke medewerkers er werkten.

Bira Tax moet de zorgverlening stoppen en de cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder. Pas wanneer de inspectie vindt dat de organisatie voldoet aan de voorwaarden om verantwoorde zorg te kunnen leveren, mag de instelling weer nieuwe cliënten aannemen.

© Nationale Zorggids