Normal_copyright_stockfreeimages_thermometer_kind_ziek_griep_virus

Jeugdarts Yvonne Vanneste van GGD West-Brabant heeft de Flora van Laarprijs 2013 gewonnen. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan iemand in de Jeugdgezondheidszorg voor baanbrekend onderzoek of vernieuwend werk. Vanneste ontving de prijs voor een landelijke handreiking bij schoolziekteverzuim. Dit meldt GGD Nederland.

In opdracht van de Artsenvereniging Jeugdgezondheidszorg Nederland ontwikkelde Vanneste samen met een projectgroep de landelijke richtlijn 'Snel terug naar school is veel beter.' De handreiking moet scholen, jeugdartsen, leerplichtambtenaren en andere professionals helpen bij het omgaan met ziekteverzuim bij schoolgaande kinderen. Verschillende GGD'en en partijen uit de arbeidsgeneeskunde leverden input voor de richtlijn. “De grootste uitdaging was om beleidsmatig en inhoudelijk tot een goede handreiking te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden,” zegt Vanneste hierover.

Vanneste is ambassadeur voor de rol van jeugdartsen in de begeleiding van ziekteverzuim bij leerlingen. Als ambassadeur verzorgt zij opleidingen voor artsen, motiveert en begeleidt scholen bij het maken van beleid over ziekteverzuim en doet promotieonderzoek naar de effecten van begeleiding door jeugdartsen bij ziekteverzuim.

© Nationale Zorggids