Normal_baby_handje

Het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Achterhoek Oost en een afvaardiging van de kraamzorgorganisaties in de regio van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) hebben een overeenkomst gesloten. Doel van deze overeenkomst is de zorg rondom zwangerschap en geboorte nog beter op elkaar af te stemmen. Dat meldt de Winterswijkse Weekkrant.

De samenwerking tussen verloskundigen in de regio en de gynaecologen en kinderartsen uit het SKB werd twee jaar geleden al vastgelegd met de oprichting van het VSV. Nu is hieraan de kraamzorg toegevoegd, waarmee de continuïteit van zorg nog beter wordt gewaarborgd.

Volgens voorzitter van het VSV Ineke Brundel-Engelen was het 'even zoeken' naar een overlegvorm, omdat er in de regio veel kraamzorginstellingen zijn. De kraamzorginstellingen zullen worden vertegenwoordigd door Wim Peters van Yunio en Maike Gregoor van Liemerscare. Zij nemen deel aan het overleg en bespreken het vervolgens met hun achterban.

Het VSV, waartoe nu ook de kraamzorg behoort, werkt samen met Caransscoop. Dit is een regionale ondersteuningsorganisatie die de eerstelijnszorg adviseert en ondersteunt met als doel de samenwerking verder te verbeteren.

© Nationale Zorggids