VIP’ers in opleiding

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) verzorgt op donderdag 20 februari 2014 van 16.00 tot 19.30 uur een informatieavond over de opleiding Verpleegkunde in de Praktijk (VIP). Deze avond is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. De opleiding richt zich vooral op jongeren van 16 tot 18 jaar en vindt plaats in Foreest Medical School aan het Nassauplein 10 in Alkmaar. Dat meldt het MCA.

Met de Verpleegkundeopleiding In de Praktijk (VIP) wordt ingespeeld op een zorgopleiding die past bij de jongeren van nu en van de toekomst. Het bijzondere van de opleiding is dat deze vanaf de eerste lesdag volledig in het ziekenhuis plaatsvindt. Onderwijs in kleine groepen, intensieve begeleiding en praktijkopdrachten tijdens de opleiding moeten er voor zorgen dat de studenten uitgroeien tot gedegen verpleegkundigen.

Hoofd beroepsopleidingen bij de Foreest Medical School Renate Ooms: 'Wij kijken er naar uit om jongeren kennis te laten maken met de VIP. Tijdens de informatieavond staat, net als bij de opleiding, een persoonlijke benadering voorop. Geïnteresseerden praten in speeddates met deskundigen over de opleiding en het werken als verpleegkundige. Ook de praktijk komt aan bod, want in kleine lesjes worden direct al enkele vaardigheden toegepast. De deelnemers van de avond voelen zich direct al een VIP!’

Nieuwe leerlingen die zich nu aanmelden zullen in augustus van dit jaar met de opleiding beginnen. De selectiegesprekken hiervoor vinden plaats in maart. De VIP is ontwikkeld door MCA/Foreest Medical School en ROC Nova College. Foreest Medical School is het leerhuis van de MCA Gemini Groep. Meer informatie over de opleiding staat vermeld op www.foreestmedicalschool.nl.

© Nationale Zorggids