Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

De gemeenten Gooi- en Vechtstreek hebben vrijdag hun sancties tegen Vivium Zorggroep opgeheven. Hierdoor kan Vivium de huishoudelijke hulp aan 3250 cliënten voortzetten en behouden de 800 medewerkers hun baan. Dat meldt Skipr.

Vivium heeft met de gemeenten afgesproken om met terugwerkende kracht te voldoen aan de voorwaarden uit de overeenkomst. Dit betekent dat alle medewerkers met ingang van 1 januari 2013 worden ingeschaald in de vereiste loonschaal (FWG 15).

In de afgelopen maanden dreigden 800 medewerkers hun baan te verliezen, nadat Vivium bekend maakte per 1 april 2014 te zullen stoppen met het bieden van huishoudelijke hulp. Vivium besloot hiertoe nadat de rechter de gemeenten in het gelijk gesteld had. Deze hadden in november 2013 sancties afgekondigd om Vivium te dwingen haar medewerkers in een hogere salarisschaal te plaatsen.  Vivium was het hiermee oneens en stapte naar de rechter die bepaalde dat Vivium de medewerkers inderdaad hoger moest inschalen.

De gemeenten hebben hun sancties opgeheven nadat de bestuurders van Vivium op 10 januari bekend maakten dat zij de intentie hebben om met huishoudelijke hulp door te gaan.

© Nationale Zorggids