Normal_resistentiemeting_antibiotica

Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag in New Delhi een samenwerkings-overeenkomst gesloten met haar Indiase collega Azad. Hoofdonderwerp is de samenwerking bij de aanpak van de mondiale problematiek van de antibioticaresistentie.

Steeds meer bacteriën worden resistent tegen antibiotica, met als gevolg dat ziektes die tot nu makkelijk te bestrijden zijn, weer risicovoller of zelfs levensbedreigend worden. Nederland en India gaan zowel bilateraal samenwerken, bijvoorbeeld als het gaat om ontwikkeling van nieuwe soorten antibiotica, als gezamenlijk in het verband van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Beide bewindslieden spraken eveneens af dat er meer samengewerkt gaat worden op het gebied van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, tussen de Inspecties van beide landen en tussen het RIVM en haar Indiase zusterorganisatie.

Het akkoord tussen de ministers Schippers en Azad stimuleert verdere samenwerking op bedrijfseconomisch terrein tussen Nederland en India. Schippers zet zwaar in op internationale aspecten van zorg. Schippers: 'Zorg speelt steeds vaker op het wereldtoneel. In het belang van de volksgezondheid en in het belang van Nederlandse bedrijven, wil ik dat Nederland sterk internationaal aanwezig is.'

© Nationale Zorggids