Logo_logo_igz_inspectie_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft per 1 februari 2014 het verscherpt toezicht op Zorg- en therapiecentrum Wittelte (ZTCW) opgeheven. De inspectie heeft vastgesteld dat de kwaliteit van zorg structureel is verbeterd.

Op 1 augustus 2013 stelde de inspectie ZTCW voor zes maanden onder verscherpt toezicht. Tijdens onaangekondigde bezoeken constateerde de inspectie dat ZTCW onvoldoende professionele zorg verleende. Zo ontbrak het aan samenwerkingsafspraken met ketenpartners. Verder waren de gedragscode en het protocol kindermishandeling onvoldoende geïmplementeerd en ontbrak het aan beleid voor het melden van calamiteiten bij de inspectie. De inspectie oordeelde toen dat een intensief verbetertraject nodig was.

De afgelopen maanden zag de inspectie tijdens verschillende bezoeken dat ZTCW voortvarend aan de slag is gegaan met de verbeteringen. Op basis van de inspectiebezoeken en voortgangsrapportages concludeert de inspectie dat ZTCW nu voldoet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg. Daarom heeft de IGZ het verscherpt toezicht per 1 februari opgeheven. Wel blijft de inspectie de ontwikkeling bij ZTCW volgen.

© Nationale Zorggids