Normal_edith_schippers_2__2_

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft tijdens de startbijeenkomst van het Nationaal Programma Preventie 'Alles is Gezondheid….' de eerste vijf ambassadeurs van het programma gepresenteerd. 

De eerste vijf ambassadeurs zijn voormalig schaatser Carl Verheijen, ondernemer Marjolijn Kamphuis, paralympisch atlete Marlou van Rhijn, acteur/danser Juvat Westendorp en architect Pi de Bruijn. Samen met ministeries, gemeenten, bedrijven en een groot aantal maatschappelijke organisaties gaan zij zich de komende periode inzetten om Nederlanders te inspireren hoe zij gezonder kunnen leren, wonen en werken.

Tijdens de startbijeenkomst van Alles is gezondheid…. hebben 400 vertegenwoordigers vanuit het Rijk, gemeenten, bedrijven, sportorganisaties, zorgpartijen en maatschappelijke organisaties zich verzameld om concrete afspraken te maken over hun bijdrage aan het Nationaal Programma Preventie.

In totaal worden 32 zogenoemde 'pledges' (beloften) getekend waarin uiteenlopende partijen, waaronder Agenda voor de Zorg, Stichting van de Arbeid, Staatsbosbeheer, Nationale Hoorstichting en De Friesland zorgverzekeraar, met elkaar afspreken hoe zij zich verbinden aan en concreet inzetten voor het Nationaal Programma Preventie.

© Nationale Zorggids