Gemeente Emmen

De gemeente Emmen eist een rectificatie van vakbond Abvakabo FNV wegens het uitbrengen van een 'flutrapport vol onjuistheden.' In het rapport dat vandaag openbaar werd, komt de gemeente Emmen samen met de gemeente Tilburg als slechtste uit de bus. 

“We constateren onjuistheden in dit onderzoek” zegt wethouder Henk Jumelet. “De bond weet bijvoorbeeld dat wij een ander uurtarief hanteren. Ook andere zaken kloppen gewoon niet. Het belangrijkste is niet bekeken namelijk de tevredenheid van mensen, want daar gaat het nu juist om. De inwoners van de gemeente Emmen zijn zeer tevreden en dat zien we nergens terug. Ook leggen we als gemeente maximaal 3 miljoen bij op het Rijksbedrag van 14 miljoen. Daarin zijn wij uniek in Nederland en daar lees ik niets over terug. Dit rapport is niet correct en duidelijk met andere doelen geschreven.”

Jumelet vindt het onbegrijpelijk dat op onderdelen geen scores zijn gegeven. “Zo werken we niet met alfahulpen en werken alle aanbieders volgens de CAO. Onze aanbesteding is op kwaliteit gedaan en niet op prijs. Toch scoren we geen punten. Er is niet verder gekeken en doorgedacht. Geen contact gezocht en informatie opgevraagd. Een flutrapport. Ik gebruik niet gauw dit soort termen, maar dit is echt niet serieus te nemen. Jammer, een gemiste kans zeker gezien de opdracht waarvoor we met elkaar in de toekomst staan.”
 
Onafhankelijk onderzoek
Dat inwoners van gemeente Emmen zeer tevreden zijn met de schoonmaakondersteuning blijkt uit onafhankelijk onderzoek (open hier) door Menzis Wmo Support. In het rapport staan de resultaten van 430 huisbezoeken. Klanten geven de schoonmaakondersteuning gemiddeld een 7,5 en zijn zeer tevreden over de inzet van de medewerkers van de aanbieders (8,1). Naast de tevredenheid van klanten, is ook gecontroleerd of huizen schoon en opgeruimd zijn. Hieruit kwam een score van 7,6.