Normal_geld_briefjes_munten__-c_-euro_coins_and_banknotes

In het huidige zorgstelsel wordt er te weinig gedaan met de mening van professionals uit de zorg en met de kennis van van zorgorganisaties. Dat stelt Hans Feenstra, voorzitter raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen. 'Op dit moment is de zorg een dictaat van de zorgverzekeraars.' Feenstra zei dit gisteren tijdens het eerste Grote Zorgdebat in Groningen, zo meldt Skipr.

Volgens Feenstra is het hoog tijd dat politiek Den Haag in actie komt tegen de 'oneindige' macht van de zorgverzekeraars. 'Het gaat bij onderhandelingen niet over kwaliteit, maar over financiën. Het Martini Ziekenhuis en het UMCG kunnen wel tegenwicht bieden aan de zorgverzekeraars, maar zzp'ers in de zorg, zoals bijvoorbeeld huisartsen of fysiotherapeuten, die hebben maar bij het kruisje te tekenen. Anders krijgen ze gewoon geen contract', aldus Feenstra.

Feenstra deed zijn uitspraken in Groningen tijdens de eerste van een serie zorgdebatten, die worden georganiseerd door verenigingen van zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten (GGZ Nederland, ActiZ, KNMP, SGF, NVZ, ZN, GGD Nederland, KNGF, VGN, LHV en V&VN). Samen organiseren zij drie lokale debatten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

© Nationale Zorggids